top of page
Modern Architecture

Portfolio Leerjaar 4

Periode 1-2 CHRITH

Voor deze opdracht zat ik met Rohan, Luke.C en Brant in het groepje. Onze opdrachtgever was architecten bureau CHRITH, zij werken met duurzame materialen en bouwen zo ecologisch mogelijk. dit doen ze met behulp van strobalen, kalk en leemwerk. Wij kregen de opdracht om 2 woonhuizen die aan bepaalde eisen moest voldoen, maar het belangrijkste eis was dat het ontwerpen jumbostrobalen als dragend en isolerend materiaal. Wij hadden ons groepje in twee groepen gesplitst. Ik en Brant hebben eindontwerp 1 samen gemaakt en Rohan en Luke.C hebben eindontwerp 2 gemaakt. De samenwerking en werkzaamheid was bij dit project erg goed, want iedereen werkte hard samen. Daarentegen vond ik het contact onder mijn teamgenoten niet zo goed, want iedereen reageerde heel laat, waardoor we achterliepen, maar later nog hebben opgehaald. Ik ga volgende keer meer bespreken zodat we later geen online contact nodig hebben.

Klik op de foto's hiernaast om de foto's van onze ideeën, de afmetingen en de eisen waar onze ideeën aan moesten voldoen te zien.

Periode 2-3 Schiphol

Voor deze periodes heeft Schiphol mij, Julius, Dylan en Aliben de opdracht gegeven om een vliegtuigtrap te ontwerpen. Ons idee was om een te ontwerpen verstelbare vliegtuighelling. We hebben helling gemaakt, omdat het makkelijker is om je koffer naar boven te trekken en omdat het beschikbaarder is voor ouderen. Hierbij hebben we het scissor mechanisme gebruikt om onze helling verstelbaar te maken. Het scissor mechanisme zie je ook in een hoogwerker. Ik vond dit project in het algemeen matig gaan, want de online samenwerking was niet echt aanwezig, maar de fysieke samenwerking, dus bij het maken van de maquette was er wel samenwerking aanwezig. Daarnaast vond ik het contact tussen de groepsleden goed, want iedereen was er online ook aanwezig, waardoor we snel konden bespreken. Volgende keer ga ik meer aan de online documenten werken. Ik denk dat het niet zo goed ging, omdat ik van vwo naar havo ben gekomen en dat ik daardoor nog veel moest doen voor andere vakken. 

Klik op de foto's hiernaast om alle foto's te bekijken.

bottom of page